За пета поредна година ЕГ „Иван Вазов“ е активен участник в Европейския ден на спорта в училище – 27 септември 2019г. Усмивки и добро настроение съпътстваха спортните занимания, в които се включиха учители и ученици.

За голяма част от възпитаниците на гимназията физическата активност и спортуването са начин за осмисляне на свободното време и за печеленето на награди разбира се.

На събитието по традиция госпожа Вихра Ерамян – директор на ЕГ „Иван Вазов“-Пловдив, връчи грамоти за постигнати високи резултати в спорта на възпитаниците на гимназията, завоювали призови места от световни, европейски и републикански първенства. 

Надпис: “Давай, Алекс!”, изрази любовта и подкрепата на възпитаниците на ЕГ “Иван Вазов”-Пловдив, към Александра Начева, ученичка  от XII „А“ клас, която не присъства на празника, защото ще защитава честта на България на световното първенство по лека атлетика за мъже и жени в Доха. През изминалата учебна година тя  успя да завоюва олимпийска титла от младежките олимпийски игри в Буенос Айрес, стана световен шампион за девойки до 20 години, и покори второто място на балканския шампионат за жени. 

Сред отличените бяха и:

Ноел Николов – XII „А“ клас – Европейски шампион по карате в категория до 80 килограма при юношите до 18г.;

Мария Филипова – бронзов медал от Европейско първенство за кадети;

Лилия Митрева – IX „В“ – таекуондо Евопейско първенство – 3- то място индивидуално спаринг девойки младша възраст, 1-во място отборно спаринг девойки младша възраст Световно първенство 3то място отборно форма девойки 2ро място отборно спаринг девойки младша възраст;

Никола Бояджиев – XII „Б“ – Европейско първенство по таекуондо бронзов медал отборно спаринг, второ място на републиканско първенство, призови класирания на международни турнири;

Ива Маринова – VIII „Б“ – първо място на 1000м. и 2000м., второ място на 500м. кану-каяк;

Ирена Атанасова – Х „В“ клас – държавна шампионка по триатлон спринтова дестинация, гр. Русе 2019

Христо Лозев XII „И“ – второ място от републикански шампионат по гребане, призови места от международни регати;

Красимир Кирчев Х „Ж“ – вицешампион от националния шампионат по лека атлетика в скока на дължина и тройния скок;

Макс Митев – XI „Г“ – вицешампион по плуване от Националното първенство  с щафетата на ПК „Младост 91“, множество призови класирания на международни турнири;

Красимир Темелков – XI „Д“ –  вицешампион по плуване от Националното първенство в дисциплината 50м. гръб и с щафетата на ПК „Младост 91“, множество призови класирания на международни турнири;

Нели Герджикова – VIII „И“  бронзово отличие от националния шампионат по триатлон;

Юлия Вързилова – XI „И“ – бронзов медал от Републиканско първенство по тенис на маса „А“ група, жени;

Ангел Шопов – X „Ж“ – бронзов медал от Международен турнир по плуване „Младост – 91“;

Ирена Атанасова – Х „В“ клас – държавна шампионка по триатлон спринтова дестинация, гр. Русе 2019

 Ива Маринова – VIII „Б“ – първо място на 1000м. и 2000м., второ място на 500м. кану-каяк;

Мартин Русев – XI „Б“; Мерт Салимехмед – 11 „Д“; Атанас Чернев – XI „А“,  Християн Славков X „А“, Кристиян Кръстев – IX „Ж“ – Национални шампиони и носители на купа „България“ с отборите до 15 и до 19 г. на ПФК „Ботев“ – Пловдив.

Борислав Даскалов – VIII „Б“, футболен турнир от национално ниво – победа срещу Казахстан, Гърция, Словакия;

 

В рамките на 120 минути ученици и учители имаха възможност да се включат във футболните, баскетболните и волейболните срещи, да играят тенис на маса и шахмат.

За осмокласниците имаше специално подготвени щафетни игри, където победители станаха VIII и клас.

ЕГ „Иван Вазов“-Пловдив се включи в инициативата за чиста Европейска столица на културата „Аз, Ти, Пловдив“ и стана посланик на идеите за отговорно потребление и намаляване на отпадъците. Учениците се състезаваха и в щафета посветена на рециклирането на отпадъците и разделното им събиране. В тази надпревара победители станаха IХг клас.

Учители и ученици се включиха в надиграването под звуците на традиционна българска музика. Пъстрото хоро изпълни двора на гимназията като постави по един зареждащ начин края на учебната седмица.

« 2 на 5 »

Може да харесате още

Важно съобщение за общежитието към ЕГ „Иван Вазов“
Зрелостници от ЕГ „Иван Вазов“ получиха италиански дипломи на празнична церемония
Отбелязване на национален ден безопасно движение по пътищата в ЕГ “Иван Вазов”