Коледен базар онлайн в подкрепа на децата на медици и учители, изгубили битката с COVID – 19, организира Ученическият парламент на Езикова гимназия „Иван Вазов“ – град Пловдив.

Артикулите за базара са изработени от ученици, а всеки, който иска да си закупи нещо, ще може да го направи като посети специален сайт, създаден от Ученическия парламент, да си хареса изделие и да си го поръча чрез гугъл формуляр. Сайтът ще бъде готов до дни. /Тук ще публикуваме и линк, от който можете да посетите сайта./

Ето какво споделиха организаторите:

„Всяко време не само има нужда от свои герои, а и ги ражда, за да се вгледаме в тях, да се научим как да живеем, но и да осъзнаем, че има и неща, за които си струва дори и да жертваш живота си.

Героите на нашето време са наглед съвсем обикновени хора – лекари, учители, полицаи, санитари, шофьори на линейки, доброволци – те не се бият в гърдите, не се хвалят с това, което правят, просто проявяват професионализъм, отговорност и себеотрицание.

Кое превръща довчерашния обикновен човек в днешен герой?

Ето два отговора, върху които си струва да се замислим:

„Тогава не знаех, по-късно разбрах; една е същността, винаги същата; човекът не е открил още друг начин да се възвиси: крушението на материята и подчиняването на личността на една цел, стояща над личността, пък макар и да е химера тази цел. Когато сърцето вярва и обича, няма химера; има само мъжество, вяра и плодотворна дейност.“

Никос Казандзакиз, из „Рапорт пред Ел Греко“

 

 Най-силните
ще бъдат удивително скромни.
Селянинът ще поиска да засее
два декара жито.

Майката ще иска да роди.
Работникът ще изкове
последния си тежък чук.

Това е всичко.
И няма по-велико от това –
в последния си час да сътвориш
нещо
за другите.

Стефан Цанев, из „Всеки час на деня“

 

Да! Всяко време си има своите герои. В настоящата безпрецедентна световна криза, свързана с разпространението на COVID-19, това са хората, които честно, почтено, скромно и до последно изпълняват професионалния си дълг, възприеман като мисия и лично призвание. Някои от тях загубиха битката за собствения си живот в името на този на другите.

С настоящата инициатива на Ученическия парламент на Езикова гимназия „Иван Вазов“ – град Пловдив, ние искаме да покажем, че децата и семействата на героите на нашето време – учителите и медиците, загубили битката с COVID-19, не са сами.

Бъдете ДОБРОТВОРЦИ! Станете част от нашия отбор! Включете се в нашия онлайн базар, за да дарим усмивка, светлина, вяра и топлина на децата на онези, които изгубиха живота си, за да го има бъдещето.“

Може да харесате още

Зрелостници от ЕГ „Иван Вазов“ получиха италиански дипломи на празнична церемония
Ученици от IXд клас приключиха участието си в международен eTwinning проект
Отбелязване на национален ден безопасно движение по пътищата в ЕГ “Иван Вазов”