Вълнуващо тържество за началото на учебната година събра учениците от 8. клас ,техните родители и учители в училищния двор. Втора учебна година в условия на Ковид пандемия започва при спазване на всички противоепидемични мерки, но с много  настроение, надежда  и желание за присъствено обучение.

„Вече знаем, че щастието да сме тук отново, да можем да общуваме очи в очи с учителите, приятелите и съучениците си, не е даденост, а привилегия, от която ще можем да се възползваме и през новата учебна година само ако проявим отговорност един към друг.“ Това са думите на водещите Диана и Варти.  Тържествено прозвуча химна на Република България и бе издигнат националния флаг на пилона пред училищната сграда. Химнът на ЕС съюз също беше изпълнен.

На тържеството присъстваха скъпи гости – началника на РУО Пловдив госпожа Антоанета Пакова, д-р Мариана Чолакова – почетен консул на ФРГ, господин Джузепе Ди Франческо – почетен консул на Република Италия. По традиция ученици от класа с най-висок успех от предходната година поднесоха цветя пред паметника на патрона на гимназията – това са момичетата и момчетата от  9-Д клас с класен ръководител господин Цветан Петков. 

Приветствие към осмокласниците отправи директорът на гимназията госпожа Вихра Ерамян „По стара българска традиция, когато се тръгва на път, се правят наричания, затова в началото на новата учебна година ви желая да бъдете здрави, усмихнати и окрилени.

Бъдете дръзки в плановете си, упорити в работата си, смели и уверени в стъпките, които предприемате. Поставяйте си високи цели, защото те съответстват на огромния ви потенциал, преследвайте мечтите си, защото попътен вятър има само за този, който знае накъде пътува.“ 

Пожелание за успешна, ползотворна и присъствена учебна година отправи началника на РУО Пловдив госпожа Антоанета Пакова. Вълнуващи думи към учениците и техните родители отправиха д-р Мариана Чолакова и господин Джузепе ди Франческо, който отново ни смая с прекрасното владеене на българския език. 

Прозвучаха пожеланията към осмокласниците, отправени на всички езици, които се учат в гимназията – испански, италиански, английски, френски, немски и руски. С прекрасното изпълнение на Валентин Илиев от 11б клас големите ученици поздравиха осмокласниците, за им напомнят чрез песента истината за силата на човешкия дух и способността на човек да преодолява трудностите.

На тържеството беше отдадена заслужена почит на учителите, които със своя труд, професионализъм и всеотдайност станаха неотделима част от живота на гимназията , обучиха и възпитаха поколения млади хора. Това са учителите, за които миналата учебна година беше последна в професионалното им развитие. Госпожа Ерамян връчи специална награда – почетния знак на Езикова гимназия „Иван Вазов“ – град Пловдив на:

– Доайена на учителския колектив на гимназията госпожа Дияна Георгиева;

– госпожа Лилия Караиванова;

– госпожа Лена Кръстева;

– господин Антон Атанасов

Бяха представени и новите учители.

– госпожа Мария Тенева – учител по математика и информационни технологии, която се завръща у дома, но вече в нова роля, след като пет години е прекрачвала всеки ден прага на училището ни като ученик, сега за първи път ще го направи като учител.

– Госпожа Комня Кръстева – учител по английски език;

– Госпожа Николета Чапанова – учител по руски език;

– Госпожа Иванка Стефанова-Спасова – учител по немски език;

– Госпожа Ася Полянкова – учител по италиански език и математика;

– Госпожа Милена Костова – учител по музика.

 

Докато вървеше тържеството източната част на двора се пълнеше с ученици, които по стъпаловиден график се отправяха в класните си стаи, за да отбележат началото на учебната година с речта на директора, прочетена от класните ръководители  и  да получат указания  за учебната година, мерките за безопасност.

Училището оживя отново след месеците на лятната  ваканция.

На добър час!

Може да харесате още

Зрелостници от ЕГ „Иван Вазов“ получиха италиански дипломи на празнична церемония
Отбелязване на национален ден безопасно движение по пътищата в ЕГ “Иван Вазов”
Зрелостници от ЕГ „Иван Вазов“ получиха немски езикови дипломи на празнична церемония