На 08.10.2019г. авторът на „Далеч от сърцето“ и „Ще помнят твоето име“, Лоренсо Силва гостува на ЕГ “Иван Вазов”-Пловдив. Той е носител на многобройни литературни награди и отличия за творби измежду които „Нетърпеливият алхимист“, „Хладнокръвен в опасност“ и „Знакът на меридиана“. Сътрудник  е в преса и списания, например в „XLSemanal“ и в Националното испанско радио, където води предаване за култура в програмата „Las mañanas“. 

В неговата кариера важно място заема и дейността му на киносценарист. Заедно с Мануел Мартин Куенка са номинирани за наградите „Гоя“ за най-добър адаптиран сценарий, за адаптацията на голям екран на романа „Слабостта на болшевика“. 

В специално ателие с учениците от паралелките изучаващи испански език Лоренцо Силва разказа за това какъв път изминава един съвременен автор, за да могат творбите му да станат достъпни до широката публика. Възпитаниците на гимназията имаха възможност да зададат на известния автор своите въпроси свързани не само с издадените вече книги, но и с медиите и киното.

Гостуването на известният автор е организирано от Отдел “Образование” на Испанското посолство в България. На събитието в ЕГ “Иван Вазов”-Пловдив присъстваха също и Анхел Сантамариа Барнола- Съветник по образователните въпроси към отдел “Образование” и Тереса Мунис – секретар в  Посолството на Кралство Испания в София.

« 1 на 2 »

Може да харесате още

Зрелостници от ЕГ „Иван Вазов“ получиха италиански дипломи на празнична церемония
Отбелязване на национален ден безопасно движение по пътищата в ЕГ “Иван Вазов”
Зрелостници от ЕГ „Иван Вазов“ получиха немски езикови дипломи на празнична церемония