На 10. май от 17.30 ч. на празнична церемония в зрителната зала на училището 29 зрелостници от Езикова гимназия „Иван Вазов“ получиха своите немски езикови дипломи. Госпожа Вихра Ерамян, директор на ЕГ “Иван Вазов”, с гордост заяви, че випускниците са се представили отлично – 20 са защитили ниво С1, а 9 са покрили В2, което нарежда гимназията сред водещите центрове за изучаване на езика на Гьоте у нас.

„Пожелавам това да е само първата стъпка от многобройните ви победи. Нека успехът е ваш постоянен спътник“, обърна се директорът към 12-класниците.

Много от учениците ще се възползват от възможността, която им дава дипломата, а именно – да кандидатстват в немски университети. Немалко са се ориентирали и към Факултета за германско инженерно обучение и промишлен мениджмънт в Технически университет – София. Обучението е на немски и е съвместно с Университет Магдебург, Институт за технологии Карлсруе, Технически университет-Брауншвайг и ФОМ (Висше училище по икономика и мениджмънт) в Есен. В софийския факултет предприемачество преподава и почетният консул на Германия в Пловдив д-р Мариана Чолакова, която уважи празника и връчи дипломите на учениците с най-висок резултат.

„ Разбирам радостта на всички ученици днес, защото е много трудно да се научи немски език. Пожелавам още повече квалификации в бъдеще и да направите най-верния за вас избор“, каза Чолакова.

С бурни аплодисменти гимназистите посрещнаха координаторът по немски език за Южна България Режис Канави.„ Какво пътешествие, какво приключение! За мен беше чест да ви уча. Личността на човека е по-важна от каквито и да е езикови умения. Бъдете горди със себе си, задавайте въпроси, мислете с усмивка за нас, вашите стари учители“, обърна се към препълнената зала Канави и връчи останалите дипломи.

« 1 на 2 »

Може да харесате още

Последен училищен звънец за Випуск 2024
ЕГ “Иван Вазов” – отново вдъхновява в Първата среща на Google референтните училища в България
Световният ден на поезията в Езикова гимназия “Иван Вазов” – град Пловдив