23 награди за постижения на педагогически специалисти и директори през изминалата учебна година връчи началникът на Регионалното управление на образованието Иванка Киркова. Почетното отличие – грамота “Неофит Рилски” е най-високото отличие присъждано в образователната система в Р. България. То се връчва за доказан професионализъм в педагогическата дейност и за постигнати значими резултати в процеса на обучението, възпитанието и социализацията на децата и учениците. Церемонията се състоя в двора на Професионалната гимназия по туризъм

 

Високото отличие бе присъдено и на зам.-директора на ЕГ „Иван Вазов“ Мария Атанасова като двигател на промяната в образователната система не само в училището ни, а и национален мащаб, за въвеждане и утвърждаване на Модела 1:1, за споделянето на успешни практики и за обучението на десетки педагогически специалисти от странат ни за ефективно използване на облачните технологии на Google в образователния процес.

 „Имам най-прекрасната професия на света. Иска ми се по-често учениците да се връщат в училище като мои колеги и да избират да бъдат учители. А тези, които са избрали да продължат образованието си в чужбина, да се връщат в България и да работят тук. Това са целите, които ще следвам в следващите години. За мен е чест това отличие.“, сподели Мария Атанасова пред събралите се гости на събитието.

Може да харесате още

Ученици творци от Езикова гимназия „Иван Вазов“ с първа награда в престижен културен форум
Тържествено връчване на награди
EГ “Иван Вазов” първи на националното ученическо състезание “Млади Таланти”