Първата среща на Общността на Google Reference School в България се проведе на 25. и 26. април 2024 в Националната Априловска гимназия в гр. Габрово, а участието на екипа ни: Мария Атанасова, Тодор Атанасов и Гергана Стефанова беше ключово. Като първото училище в България, получило това признание от световния технологичен гигант, ние споделихме опита си в смисленото използване на технологиите както в административната, така и в учебната дейност и получихме заслуженото признание на общността като лидери в избрания път.

Събитието създаде пространство за споделяне и общуване, предостави възможност за предаване на опит и идеи по актуални теми за общността като: бъдещето на образованието с Google, иновативни приложения на изкуствения интелект в учебния процес, образователен PR, Chrome OS Flex в училищна среда.

Г-жа Мария Атанасова сподели какво е да работиш в Google училище, както и предизвикателствата и техните решения, които екипът ни е реализирал, а г-жа Гергана Стефанова – добри практики от опита на училището ни при работа в облачна среда.

Срещата провокира всички към нови идеи за сътрудничество и творчество и ни даде увереността, че избраният от нас път е верният!

Може да харесате още

Последен училищен звънец за Випуск 2024
Световният ден на поезията в Езикова гимназия “Иван Вазов” – град Пловдив
ЕГ „Иван Вазов“ бе домакин на Националния кръг на олимпиадата по италиански език