Скъпи учители и ученици от Езикова гимназия „Иван Вазов“,
Уважаеми родители,
 
24-ти май – Деня на Светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност е  най-светлият български празник! Той е ден на признателност към делото на братята Кирил и Методий, защото Азбуката, сътворена от тях, е най-ценното наследство за България и за другите славянски народи. Словото е вечно и неподвластно на времето. То ни дава възможността да помним и да предадем на бъдещото поколение посока и смисъл. 24-ти май е денят, в който демонстрираме вярата си, че можем да бъдем заедно, ако сме обединени от най-висшите ни духовни ценности – словото и знанието.
 
Уважаеми колеги, 
Благодаря Ви за вдъхновението и светлината, с които изпълвате душите на нашите ученици! Желая Ви здраве и вдъхновение, за да осъществявате успешно мисията си! 
 
Скъпи ученици на Езикова гимназия „Иван Вазов“
Вие сте тези, които са призвани да пренесат традицията на българската духовност в бъдещето. Затова не пестете усиля в обучението си днес, за да предадете нататък това, с което Вашите учители Ви даряват сега.
Вярваме в силите и способностите Ви и сме убедени, че ще допринесете за изграждането на бъдещия красив облик на родината ни и на Европа, а защо не и на света!
 
Уважаеми родители,  
Благодаря Ви, че сте до нас и в празника, и в делниците, че сте неразривна част от духовната общност на Езикова гимназия „Иван Вазов“. Вашата подкрепа ни е нужна, за да подготвим децата ни за успешно бъдеще, да ги възпитаме да обичат България и българския език, да ценят културните и духовни постижения на нашите предци!
 
Честит празник на всички!
 
С уважение,
Вихра Ерамян
Директор на ЕГ „Иван Вазов“

Може да харесате още

Бъди активен!
Куиз „Помнѝ своя род, език и история!“ – интелектуално преживяване с Х е клас в библиотеката на ЕГ „Иван Вазов“
ЕГ „Иван Вазов“ се включи в празничното шествие по случай 24 май