От 6 до 9 октомври Българският младежки червен кръст проведе мащабно събитие за настоящите и бъдещи доброволци в Южна България – Регионална академия за доброволци на БМЧК за Южен централен район.

В подготовката и провеждането на форума активно се включиха учениците от 12 “В” клас на Езикова гимназия “Иван Вазов” – град Пловдив – Габриела Стоянова, Лилия Делчева, Атанас Стефанов, Виктория Тодорова, Марио Ставракев и Момчил Гюров, които са  едни от най-активните доброволци на БМЧК Пловдив през последните три години.

В рамките на тридневната програма на Академията 40 доброволци от Южна България бяха обучавани по модулите “Първа долекарска помощ” и “Активно включване в социалната среда”. На форума на БМЧК представителите на Езикова гимназия “Иван Вазов” – град Пловдив, придобиха нови знания и умения в проведените обучения и предадоха на връстниците си своя опит на доброволци като обучител в част от панелите на Академията.

Пожелаваме на нашите ученици  доброволци в БМЧК да бъдат все така активни  и през настоящата учебна година, защото със своята дейност в организацията те показват на своите съученици от училище и на връстниците си от Пловдив добрия пример чрез достоен модел за подражание и всекидневно карат редица хора да се усмихват.

   

Може да харесате още

С празнична фиеста за “El Día de la Hispanidad” учениците от Езикова гимназия “Иван Вазов” отбелязаха Националния празник на Испания
Нова “ЗЕЛЕНА КЛАСНА СТАЯ” в Езикова гимназия “Иван Вазов” – град Пловдив
„Изкуството на превода“ – среща разговор със Сава Славчев за изкуството на превода по повод Деня на европейските езици