Уважаеми колеги, ученици, близки на духовната общност на ЕГ “Иван Вазов”,

 

с огромна скръб публикуваме настоящия текст, защото днес внезапно изгубихме един от нас: Цветан Савов, дългогодишен преподавател по физическо възпитание и спорт в училището ни, който почина тази сутрин на 57 години. Днес коридорите на училището ни са странно тихи и тъжни, а пред източния вход, където обикновено можехме да го видим, заобиколен от учениците, е пусто. В учителската стая липсва смехът, който Цецо, както го наричахме всички, умееше да предизвиква у нас с шегите и закачките си. Разплаканите очи на учители и ученици днес говорят повече от думите, които с мъка си казваме. Дълбоко скърбим, защото го обичахме. Обичахме колегата – човечен, отзивчив, прям и винаги позитивен, учителя – взискателен, но с широко сърце, в което обичта към децата имаше своето неизменно място, човека, който винаги намираше подходящите думи и тон, за да ти покаже, че и животът, както и спортът е постоянна борба – борба не просто за оцеляване, а за призовото място. На стремежа към върховете учеше ежедневно децата в училище. Цецо остава завинаги едно от големите имена в пловдивския баскетбол и с голяма любов и хъс тренираше и отбора на гимназията ни, като заедно бележеха победа след победа.  Така ще го запомним – с баскетболната топка в ръка. А на една от последните топки, които хвана с ръцете си, пишеше: “Г-н Савов, ще дойдете ли с нас на бала?”, написано с любов от 12ж клас…

Ще ни липсва! На всички!

Но вярваме, че когато времето излекува болката от загубата, след него ще остане още по-ярка следата от добротата, с която той живя! 

 

Траурното поклонение ще се проведе на 11. 05. 2023 г. от 11:00 часа на гробищен парк “Рогош” . Нека го изпратим така, както самият той живя: с любов!

Може да харесате още

Важно съобщение за общежитието към ЕГ „Иван Вазов“
Бъди активен!
Куиз „Помнѝ своя род, език и история!“ – интелектуално преживяване с Х е клас в библиотеката на ЕГ „Иван Вазов“