С емоционална церемония учениците и учителите от Езикова гимназия “Иван Вазов” – град Пловдив, изпратиха абитуриентите от випуск 2024 с пожелания за успех на предстоящите зрелостни изпити и в пътя към  постигането на мечтите им.

Тържествената церемония бе поставена с биенето на последния за випуск 2024г. училищен звънец, а честта да направи това бе отредена на директора на гимназията госпожа Вихра Ерамян, която през септември 2019 година със същото ритуално действие постави началото на петгодишното интелектуално, екзистенциално и емоционално приключение, наречено обучение в Езикова гимназия “Иван Вазов”, както споделиха и самите ученици.

С вълнение и искреност една от водещите – Диди, призна, че : „Знам, че в този момент много от учениците от осми до единадесети клас искат да са на наше място, питат се кога ще дойде и техният ред, бързат. Но, ако трябва да сме честни, в същия този миг голяма част от випуск 2024 благородно завижда на онези, които в този момент са в строя срещу нас, защото имат още година, две или повече в гимназията.” След това друг от водещите –  Росен покани на сцената „човека, който изпреварва събитията, а не върви след тях“ – директора Вихра Ерамян.

„От утре вие ще диктувате ритъма на живота си и ще го изпълвате с ново съдържание, вие ще определяте посоката и скоростта на вашето пътуване. Ще е необходимо да вложите сили и енергия, за да извоювате вашите победи. Днес, когато тръгвате на път, ето и няколко съвета: продължавайте да вярвате в чудеса, щастието е награда за дързост, няма път към него, то е пътят. Бъдете откриватели, превръщайте трудностите в победи“, пожела на випускниците госпожа Ерамян и заръча пълна мобилизация за предстоящите държавни зрелостни изпити за постигане на максимален успех.

Вълнуващата церемония не мина без ежегодните награди, които завършващите ученици връчват на учителите, които са оставили най-дълбока следа в техните умове и сърца.

На финала учениците от випуск 2024 се заклеха да не забравят това, което в този вълнуващ миг изпълва до краен предел техните сърца, с думите от емблематичната песен на група “Щурците” от филма “Вчера”

„Кълна се никога да не забравям теб,/с когото пет години всичко съм делил./ Кълна се, попадне ли в беда един от нас,/да му подам ръка и в лош за мене час!“

„Заедно можем да променяме света и да бъдем добри. И нека високо в небето с мелодията и думите на песента да полетят и балоните, които държите, като символ на предстоящия ни полет към мечтите и като обещание да стигнем високо в осъществяването на целите си и да се радваме на успехите си“, обърнаха се водещите на празничната церемония по изпращането на випуск 2024 Диди и Росен. Скандирайки до 12, абитуриентите пуснаха балоните с цветовете на езиците, които са изучавали.

« 1 на 2 »

Може да харесате още

Да посрещнем лятото с книга и усмивка
Участие на наши ученици на фестивала FRANCOFOLIES 2024
ЕГ „Иван Вазов“ на гости на Столично училище