Още една нова придобивка вече е факт в Езикова гимназия “Иван Вазов” – град Пловдив. Учениците и учителите по природни науки вече ще могат да провеждат часовете си на открито в новоизградената зелена класна стая, която дава възможност и за STEM обучение.

Създаденото обособено пространство с беседка и зона за засаждане на защитени растения и билки бе изградено чрез проектно финансиране по проект, изработен от учителите по биология и здравно образование – госпожа Христина Костадинова и госпожа Надежда Цанкова, съвместно с учениците от XI и XII клас, изучаващи биологията като профилиращ предмет. Училищният проект на Езикова гимназия “Иван Вазов” – град Пловдив, е реализиран в рамките на Проект “Зелена класна стая” в рамките на Националната кампания “Чиста околна среда – 2024” на тема “Обичам природата – и аз участвам”.

Новата зелена класна стая бе открита официално в присъствието на представители на Министерството на образованието и науката и на ръководството на гимназията. Пред тях авторите на проекта заявиха, че са изключително радостни от крайния резултат, защото: “Чрез нашия проект „Зелена класна стая“ осигуряваме на учениците от ЕГ „И.ВАЗОВ „класна стая на открито, в която  да се провеждат учебни часове и СТЕМ обучения. Това дава възможност за участие в опазването на биоразнообразието на България и формира отговорно отношение към  околната среда.” 

« 1 на 2 »

Може да харесате още

С празнична фиеста за “El Día de la Hispanidad” учениците от Езикова гимназия “Иван Вазов” отбелязаха Националния празник на Испания
Ученици от Езикова гимназия “Иван Вазов” участваха в Регионалната академия за доброволци на БМЧК за Южен централен район
„Изкуството на превода“ – среща разговор със Сава Славчев за изкуството на превода по повод Деня на европейските езици