Нашата възпитаничката и състезателка на пловдивския АСТК „Тракия“ Лилия Митрева донесе три медала за България от световното първенство по Таекуон-До, което се проведе в столицата на Беларус Минск в периода от 14 до 17 декември. Участие взеха близо 1200 състезатели от 35 държави.

Тя извоюва титлата световен вицешампион по таекуон-до ITF в категория до 64 кг индивидуално спаринг девойки старша възраст.

Заедно с националния отбор на девойките Лилия спечели още едно сребро на спаринг и бронз на дисциплината „форма“ отборно.

„Това беше най-успешната ми година, въпреки трудностите в здравословен план, с които я започнах. Преодолях всички препятствия. Едно от най-силните ми първенства беше Европейското в Крит, където спечелих бронз и бях на крачка от финала. На Световното в Минск съвсем малко не ми достигна за титлата. Искам да благодаря на Костадин Димитров и на останалите ми треньори, на Българската федерация по таекуон-до ITF. Надявам се 2022 година да е още по-успешна“, сподели Лилия Митрева.

В края на месец октомври Лилия Митрева спечели бронз индивидуално спаринг на европейското първенство на остров Крит в Гърция, а също и трето място на отборно спаринг! Така Митрева донесе пет медала за България от големи първенства 

само в рамките на месец и половина!

Браво!

 

Статия 24 часа

Статия Бг Дерби

Може да харесате още

Ученици творци от Езикова гимназия „Иван Вазов“ с първа награда в престижен културен форум
Тържествено връчване на награди
EГ “Иван Вазов” първи на националното ученическо състезание “Млади Таланти”