Климатичните проблеми и малки дейности, които може да направим, за да спасим планетата обсъдиха ученици от 9а, 9б, 10в и 10ж клас на едночасово събитие, което се проведе на 2 май в час на класа  в кинозалата на гимназията. Организатори бяха група еко активисти от 9а, ,10в и 10ж клас с консултанти г-жа Палова и г-жа Траянова.

Събитието започна с любимата на всички игра Kahoot  с подготвени въпроси на тема “Климатология”, а  победителите в нея получиха еко награди.

След това Кристина, Васил и Петър  от 10 ж клас представиха  презентация, чрез която запознаха съучениците си  с основните замърсители на водата и предложиха дейности, обвързани с по-устойчивата и качествена употреба на водата за битови нужди.

Ученичките от 10в клас Габриела, Айсел, Виктория, Александра и Лилия  споделиха видео на тема: Малки дейности за опазване на климата.

Гости – участници в събитието бяха и представители на фондация „Екологичен манифест“. Те  по увлекателен начин дискутираха с публиката въпроси като:  Как Земята се затопля, кои човешки дейности  са причина за това,  какви са последици  в океаните, в горите, в атмосферата, чрез част от картите на играта  La Fresque du ClimatТърсеха се  връзки между причините и последствията, свързани с изменението на климата и  възможни решения за излизане от кризата.

Последната изненада бе подготвена от Йоана Антонова, Йоана Александрова, Елеонора, Гергана, Леа, Кристиян и Борис от 9 а клас, които в модно ревю от собственоръчно изработени облекла от  рециклирани  материал,  предложиха идеи и начини за  целесъобразно използване на природните ресурси. Така в  зеленият час, освен че се обсъждаха сериозни глобални проблеми, всички бяха мотивирани за промяна в нагласи и поведение.

Може да харесате още

Ученици от IXд клас приключиха участието си в международен eTwinning проект
ЕГ „Иван Вазов“ на гости на „Зелени балкани“
Да посрещнем лятото с книга и усмивка