Само месец след началото на новата учебна година голямото червено сърце в двора на Езикова гимназия “Иван Вазов” – град Пловдив, в което учениците, учителите и служителите на училището събират пластмасови капачки в подкрепа на Националната дарителска кампания “Капачки за бъдеще”, бе препълнено. Това е поредната успешна акция за събиране на пластмасови капачки, организирана от Ученическия парламент на Езикова гимназия “Иван Вазов” – град Пловдив.

Представителите на Парламента предадоха събраното количество капачки и дариха сумата, за да подпомогнат постигането на следващата цел на Националната кампания, закупуване на още кувьози и специализирани уреди за лечение на новородени деца.

Поредната успешна акция в кампанията се дължи на това, че: “В червеното метално сърце капачки събират всички от училището, които по този начин доказват, че всеки от тях е с истинско, голямо, човешко сърце” – както радостни от успеха споделиха представителите на Ученическия парламент, предали дарението.

 

Може да харесате още

Първа среща с училищната библиотека в ЕГ „Иван Вазов“
С празнична фиеста за “El Día de la Hispanidad” учениците от Езикова гимназия “Иван Вазов” отбелязаха Националния празник на Испания
Ученици от Езикова гимназия “Иван Вазов” участваха в Регионалната академия за доброволци на БМЧК за Южен централен район