Среща разговор с Мехмед Атипов – български писател, автор на редица рецензии в литературен блог „Под линия“, създател на критически текстове за книги от съвременната българска литература се проведе в училищната библиотека на 14.11.2023 г.

Младият писател представи своя сборник с разкази „Невидим живот“ пред учениците от 11.ж клас, профил френски език /класен ръководител Вера Драгнева/. Гостът сподели, че почти всеки един от персонажите в него има своя реално съществуващ прототип.  Прочете откъси от книгата, в която разказва за „хора, за които трябва да се знае, че ги е имало“. За значими от близкото минало събития, за „малкия човек“ с неговите душевни терзания в разказите на Антон Павлович Чехов, за войната по пътищата и ежедневното погубване на човешки животи разговаряха младите хора с автора и търсеха отговори на вълнуващите ги въпроси.

В края на срещата авторът подари на училищната библиотека екземпляр от сборника „Невидим живот“ със свой автограф и написа: „След тази среща съм по-спокоен, защото знам, че духът на литературата се пази и отглежда !“

Може да харесате още

ЕГ „Иван Вазов“ чества Деня на Европа
Последен училищен звънец за Випуск 2024
Музей на виртуалното изкуство