Учениците посланици на европейския парламент участваха в поредица от събития, посветени на европейските и парламентарните избори. Активно се включиха в срещи с  млади хора от град Пловдив и от други градове (Велико Търново и София). Бяха гости в радиопредавания и компетентно говориха в ефира на радио Пловдив и националното радио за важността на изборите и необходимостта от активно участие на пълнолетните граждани в избирателния процес.

     Трима  младши посланици Снежана Велинова (11д), Димитър Даскалов (11д) и Георги Бучков (12и) участваха  в среща в Народното събрание  на 8 април за младежи, които ще гласуват за първи път.  Изразиха своето мнение за важността на изборите и в дискусията с евродепутати разбраха повече за  тяхната работата .

      Част от младшите посланици участваха в конкурс за видео и плакат, посветени на европейските избори. На 22 май 2024 г. в дома на Европа получиха своите награди за второ място за клип от наградите на журито – Елеонора Кекева и Гергана Атанасова (10а клас). Грамоти за плакати получиха  Йоана Антонова и Кристиян Шопов( 10а клас)

      „Бъдете активни! “ – Това е призивът на младшите посланици на ЕГ „ Иван Вазов“, град Пловдив.

       Видеото можете да видите тук https://www.youtube.com/watch?v=X0sWx-Henv0

Може да харесате още

Куиз „Помнѝ своя род, език и история!“ – интелектуално преживяване с Х е клас в библиотеката на ЕГ „Иван Вазов“
ЕГ „Иван Вазов“ се включи в празничното шествие по случай 24 май
24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност