Немски DSD дипломи бяха връчени на общо 37 ученици от ЕГ „Иван Вазов“-Пловдив на тържествена церемония в двора на гимназията, която се състоя на 4 май 2022г. На нея присъстваха ученици, родители и гости.

Зрелостничка Деница Николова спечели пълна стипендия за обучение в Германия. Тя е сред шестимата български младежи с DAAD стипендия за изключителни постижения по немски език.

За да вземат DSD дипломи зрелостниците преминават през тежък подбор. Право да кандидатстват за стипендия пред Немската служба за академичен обмен имат само ученици с отличен успех и изявени способности. 

Писменият изпит е в три части – четене с разбиране, слушане с разбиране и аргументативно есе по актуален проблем. Тази година учениците трябваше да защитават теза на тема „Потребление“. По време на устната част те разговарят с комисията по зададен в момента проблем, след което представят резюме по предварително подготвена тема.

Директорът на гимназията Вихра Ерамян поздрави зрелостниците за старанието да бъдат сред най-добре подготвените и мотивираните и отчете: 15 от тях са покрили ниво С1, а 22-ма – ниво В2. Вече 12 години училището е оторизирано да организира и провежда изпита на територията на гимназията.

Днес вие получавате ключ за вашето бъдеще – използвайте го активно и разумно. Това ще направи живота ви по-лесен и интересен”, обърна се към зрелостниците д-р Мариана Чолакова – почетен консул на Германия в Пловдив, която присъства на тържеството.

Като поздрав към зрелостниците “Ода на радостта” прозвуча на немски в изпълнение на 8-класниците Анастасия, Ангел и Йоан. Дуетът Диана и Александър поздрави присъстващите ученици и гости с попхита “Impossible”, отново на немски. 

Празникът завърши с традиционно българско хоро.

« 2 на 2 »

Може да харесате още

Връчване на италианските дипломи на ученици от ЕГ „Иван Вазов“
Медиация в училище
Випуск 2022 взе своите дипломи на специална церемония