Борис Дечев и Марио Димитров от 8.в клас спечелиха първа награда в първия национален иновационен лагер „Предприемачество и кръгова икономика“, организиран от Junior Achievement Bulgaria, който се проведе в МГ "Акад. К. Попов", гр. Пловдив. Всеки участник работи индивидуално на дигитална платформа за обучение по кръгова икономика на Европейския институт за иновации и технологии (EIT) чрез собствено персонално устройство (компютър, таблет или телефон). 

Младежите, успешно преминали през обучението, получиха електронен сертификат от EIT. Деветима възпитаници на Езикова гимназия „Иван Вазов“ под ръководството на класния им ръководител – Ася Полянкова, показаха завидни презентационни и дигитални умения при разработката на предприемачески идеи, свързани с опазването на околната среда, рециклирането на отпадъци и устойчивия начин на живот. Осмокласниците ни демонстрираха креативно мислене, богата обща култура и заинтересованост към климатичните проблеми в следните направления: мода и кръгова икономика; преосмисляне на пластмасите. Учениците се съревноваваха с младежи на възраст между 14 и 18 години от цяла България.
Задълбоченият и изчерпателно разработен казус на Борис Дечев и Марио Димитров от 8.в клас впечатли журито и двамата бяха отличени със специални награди.

Може да харесате още

Високо отличие за училищния библиотекар в ЕГ „Иван Вазов“ – Пловдив
Посещение на Съветника по образователните въпроси на Кралство Испания в ЕГ “Иван Вазов“
Екипът на ЕГ “Иван Вазов”: печели сърцата на публиката в международната конференция „Социално и емоционално образование, технологии и проектно базирано учене – цялостен училищен подход“