В периода 8-11 юни четирима ученици от Езикова гимназия “Иван Вазов” посетиха красивия и романтичен Бургас, където гостуваха на свои връстници. Микаел, Ангел, Ния и Снежана бяха посрещнати сърдечно от домакините на срещата – възпитаниците на Профилираната гимназия за чужди езици „Васил Левски“. 

Заедно със своите учители – Мая Кюлевчиева, Милена Пеева, Ивелина Чепилска и зам.-директора Мария Атанасова, гимназистите участваха в интересни събития, от които запазиха вълнуващи спомени и впечатления.

Изключително приятно беше и посещението в Английската езикова гимназия “Гео Милев”.

  “Имахме възможността да научим повече за интерактивните методи на обучение  в двете гимназии, да присъстваме на представяния на проекти, свързани с инвазивните видове в България, които бяха умело подготвени и представени от наши връстници, да чуем вдъхновяващата история на директорката на Английската гимназия, която разказа как, въпреки многото трудности, все пак е успяла да запази елитния облик на гимназията, също така и да се запознаем с много нови хора. Гостоприемството и топлотата, с които бяхме посрещнати, допринесе още повече за приятната атмосфера. Домакините също така бяха подготвили за нас  много интересни допълнителни занимания под формата “Включи града”, които да ни запознаят с ключовите забележителности на града.” – разказва Снежана. 

“Пътуването в Бургас ни позволи да видим метода на работа на други иновативни училища и техните проекти, но освен това да придобием комуникационни качества. Там бяхме в нова среда, което ни подтикна да се сближим и да създадем нови приятелства. В програмата бяха включени различни отборни дейности, в които за да успеете трябваше да работите в екип и да преодолявате предизвикателствата заедно, като се съгласувате със съотборниците си и стигате до общо оптимално решение.

По време на срещата ни бяха представени проекти от различни ученици – всеки с различен начин на представяне. Някои по-добри, други по-лоши, но от всички успяхме да изведем изводи, които да ни помогнат в нашите собствени представяния пред публика.

Обмяната в Бургас беше много полезна за всички и ни обогати.”, споделя Микаел.

 “Бургас и Черноморският му излаз несъмнено са вдъхновили множество стихотворения, песни и моряшки легенди, затова за нас беше истинско удоволствие да прекараме вечерите си в прословутата морска градина. Там, придружени от мириса на море, се наслаждавахме на тюркоазния пейзаж, слизахме до брега и от време на време припявахме.” – споделя Ния. Също така незабравимо ще остане и топлото отношение на домакините от Профилирана гимназия за чужди езици “Васил Левски”. Възпитаниците на елитната бургаска гимназия посрещнаха гостите си подобаващо – с народен танц, питка и мед, след което подготвиха опознавателна викторина за града. Представители на училищния съвет придружаваха неуморно своите гости, отговаряха на техни въпроси и с удоволствие прекарваха свободното си време със своите нови пловдивски приятели. “Изключително добро впечатление ми направи амбицията на създателите на проектите. Всеки се беше потрудил, а и участваха възможно най-много ученици. Съдейки по архивите на профилираната гимназия, това е често явление.” – допълва Ния. 

“Спомените за пътуването до Бургас ще се пазят дълго време в съзнанието ми”- отбеляза Ангел. “Всеки от тези 4 дни беше изпълнен с приключения, красота и щастие. -Учениците от ПГЧЕ “Васил Левски” в Бургас бяха повече от любезни, те ни разхождаха из града, показаха ни забележителностите и разбира се, показаха историята им. Останах с наистина добро впечатление от града, хората, които живеят в него и съм наистина щастлив, че имах възможността да обменя мисли и полезни практики с хора на моята възраст, с хора, които в някои от случаите имаха доста различни от моите принципи.”

« 2 на 2 »

Може да харесате още

Световният ден на поезията в Езикова гимназия “Иван Вазов” – град Пловдив
ЕГ „Иван Вазов“ бе домакин на Националния кръг на олимпиадата по италиански език
ЕГ „Иван Вазов“ дарява средствата от Благотворителния коледен базар