В периода от 3 до 16 май ЕГ „Иван Вазов“ е домакин на изложбата „Да опознаем Данте“, към която е издадена и брошура с текстове. Изложбата е дело на студентите в специалност „Италианска филология“ на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ и е направена в сътрудничество с Италианския културен институт в София.

В сряда, 11 май, директорът на ЕГ „Иван Вазов“ Вихра Ерамян и преподавателите от италианската катедра посрещнаха почетния консул на Пловдив, Джузепе Де Франческо, и преподаватели от „Италианска филология“, които говориха за фигурата на Данте Алигиери и значението на изучаването на италиански език.
Ученици от паралелките изучаващи езика имаха възможността да се срещнат и с бившата възпитаничка на училището Петя Мандаджиева и настояща студентка в специалността. Тя представи сборника с преводи „Стихове от Данте“, направени от студентите филолози.
Участие в събитието взеха ученици от 11. и 12. клас, които представиха програма, свързана с Данте и италианския език. Дванадесетокласникът Никола Начев поздрави гостите с изпълнение на пиано. Лауреатите от тазгодишната Национална олимпиада по италиански език рецитираха едни от най-красивите стихове на „бащата на италианския език“.

Може да харесате още

На добър час, Випуск 2022!
Посланикът на Кралство Испания в България бе посрещнат от възпитаници на ЕГ „Иван Вазов“
37 DSD дипломи получиха зрелостници от немските паралелки