Директорът на ЕГ “Иван Вазов”-Пловдив Вихра Ерамян раздаде дипломите на 235 зрелостници. Официалната церемония се състоя в двора на училището в присъствието на родители и близки, а дванадесетокласниците по традиция бяха облечени в тоги. Випуск 2021 завършва със среден успех Много добър 5.41, а отличниците са общо 125.

Първи дипломите си получиха Катерина Костадинова от 12. А клас и Анна Дешкова от 12. Е клас, които завършват с Отличен 5.99.„Ако зависеше от мен, веднага бих ви дала едната стотна, защото го заслужавате“, обърна се към двете момичета Вихра Ерамян. След тях документ взе Мартина Куртева от 12. А клас, чийто успех е Отличен 5. 83.

„Казват, че най-добрата визитка на всеки човек е резултатът от неговата работа. Вашата първа визитка е дипломата, която получавате днес. Тя е резултат от стремленията ви през последните пет години. Нека тя винаги ви напомня, че всяко начинание се увенчава с успех, когато е съпроводено с труд, постоянство и стремеж за развитие. Продължавайте да си поставяте високи цели, да търсите и да се възползвате от нови възможности, да действате и да вървите напред, защото пътят тепърва започва. Честито дипломиране“, пожела на дванадесетокласниците директорът на ЕГ “Иван Вазов”-Пловдив.

11 зрелостници са получили пълни шестици на матурите. Двама са зрелостниците с Отличен 6.00 по български език и литература, петима са пълни отличници по английски език, двама са по математика, един по италиански и един по испански език.

На ДЗИ по  български език и литература ЕГ “Иван Вазов”-Пловдив има успех Много добър 5.30. На матурата по испански език – Много добър 5.25, по италиански език – Много добър 5.30, по английски език – Отличен 5. 66, по френски език – Много добър 4.91, по немски – Много добър -5.32.

23-ма ученици имат немската езикова диплома DSD. 17 възпитаници на Руската гимназия са получили международен сертификат за владеене на руски на държавен университет „Пушкин“ от Москва. 12 ученици имат италианска диплома, като трима от тях са постигнали максимален резултат от 100 точки – Ванеса Ерева, Цвета Грозева и Теодора Дечева. Шестима са с международен сертификат за владеене на италиански език CELI, а общо 76 ученици имат различни сертификати за владеене на английски, като 50 от тях са с ниво C1. 14 ученици притежават международен сертификат по испански език DELE, а  трима имат международен сертификат за владеене на френски DELF.

« 1 на 5 »

Може да харесате още

Ученици от Езикова гимназия „Иван Вазов“ с впечатляващо участие във Френската седмица на Алианс Франсез
„Пътуване в миналото“ – среща разговор 15 юни 2021 г., кинозала ЕГ „Иван Вазов“ – Пловдив в партньорство с Народна библиотека „Иван Вазов“ – Пловдив
ЕГ “Иван Вазов”-Пловдив представя добри практики в управлението на учебния процес по Модела 1:1