Единадесетокласниците от Езикова гимназия „Иван Вазов“ – град Пловдив, Красимир Темелков и Макс Митев имат основателен повод за радост още преди коледните празници, защото се представиха отлично на провелото се от 13 до 15 декември в Пловдив Държавно първенство по плуване за юноши старша възраст и завоюваха пет отличия от напрегнатата надпревара в басейн „Младост“.

Красимир Темелков от 11 „Д“ клас спечели шампионската титла в дисциплината 100м. гръб и се окичи със сребърни медали на 50 м. и 200м. гръб и с бронз от смесената щафета 4х50м. с отбора на ЖПК „Младост – 91“ – Пловдив.

Освен с бронзово отличие от смесената щафета Макс Митев от 11 „Г“ клас може да се гордее и с призовите си класирания в осмицата на дисциплините 200м. съчетано плуване и щафета 4х50м. свободен стил.

  Впечатляващо е, че постиженията на Краси и Макс в басейна не са плод на компромис с подготовката и успеха им в училище, а са резултат на интензивна ежедневна работа и усилия за съчетаване на високите спортни постижения с качествената образователна подготовка.

Желаем на нашите шампиони успех и на последното състезание за годината – Държавното първенство за мъже и жени през тази седмица в София, и много здраве и високи постижения през 2020 година.

Може да харесате още

Нов Европейски знак за качество за eTwinning проект
Клас на месец ноември 2023 г.
ЕГ “Иван Вазов” със знака за качество„LabelFrancÉducation“