Както всяка година, така и тази,  ученици от италианските паралелки на ЕГ „Иван Вазов“ доброволно и безвъзмездно участват в Sapori d`Italia (Вкусове от Италия), едно от най-атрактивните събития по време на Агра и Винария 2020. 
Те ще бъдат преводачи и сътрудници на италианските изложители, които представят хранителни продукти, вино, паста, типични сицилиански сладкарски деликатеси, зехтин и много други вкуснотии от „ботуша“.
Официалното откриване бе на 19.02.2020 в присъствието на Посланика на Италия в София, Негово превъзходителство Стефано Балди, директора на ЕГ „Ив.Вазов“, г-жа Вихра Ерамян и президента на Sapori d`Italia, г-н Джузепе Акардо 
Отличното владеене на италианския език позволява на нашите ученици да бъдат изключително добри помощници на италианските производители, 
които биха искали техните продукти да присъстват и на българския пазар. Но най-важното за нашите момичета и момчета е възможността да упражнят наученото в клас в една реална езикова среда и да се докоснат до италианските традиции в областта на кулинарното и сладкарско майсторство.
Каним всички, които биха искали да видят нашите ученици в действие и да опитат италиански деликатеси, да заповядат на шанда в 11 палата. 

Може да харесате още

В ЕГ „Иван Вазов“ стартира „Маратон на четенето 2024“
Запознаване с френския бокс
Клубът на супергероите и техните съученици от 8.В клас участваха в благотворителния базар „Първа пролет в приюта“