Четвъртият благотворителен крос в подкрепа на каузата „Спри рака“ обедини хора на различни възрасти в Пловдив. Стотици пловдивчани се събраха сутринта на 28.09.2019г. на Гребната база, за да подкрепят всички, които се борят с онкологични заболявания. Идеята на събитието е болните да знаят, че не са сами в борбата си, както и да ги информира, че има нови методи за лечение.

В съботния ден, за да изразят своята съпричастност към благородната кауза, в кроса се включиха и ученици и учители от Езикова гимназия „Иван Вазов“ – град Пловдив, като пробягаха петкилометровата дистанция на благотворителния крос.

Макар и резултатите в конкретното бягане да не бяха от значение, сред първите, които пресякоха финала и то в конкуренцията на представители от Спортно училище „Васил Левски“, ЖПК „Младост – 91“, СККК „Тракия“, ГК „Черпоков“ и др. бяха и възпитаниците на Езикова гимназия „Иван Вазов“ – Андрей Ардашев от XI „Г“ клас и Елия Тодорова от XI „Е“, която за пореден път доказа, че освен невероятен певчески талант е и момиче с огромно сърце.

Друг участник от гимназията ни – Виктория Панайотова от XI „Г“ клас пък бе довела на благотворителното събитие и своите гости от САЩ, които са в България по програма за международен ученически обмен. Младите американци бяха възхитени както от красотата на града ни, така и от мащабността на проявата и отзивчивостта на гражданите по отношение на болката на другите.

Може да харесате още

Световният ден на поезията в Езикова гимназия “Иван Вазов” – град Пловдив
ЕГ „Иван Вазов“ бе домакин на Националния кръг на олимпиадата по италиански език
ЕГ „Иван Вазов“ дарява средствата от Благотворителния коледен базар