“Смятахме,че ще се качим на голяма сцена, че талантите ни ще се радват на аплодисментите и подкрепата на всички вас, че ще сме на открито под пролетното небе. Молехме се да е слънчево, топло, да няма облаци, но по ирония на обстоятелствата се наложи да разчитаме точно на облака, за да реализираме този спектакъл.” – изрази очакванията на учениците Ния Йотова от 8-ми “Ж” клас

Въпреки невъзможността да бъдат заедно на трибуните на Летния театър  ученици и учители използват облачните технологии, донесли толкова награди на училището, за да организират и проведат своя празничен ден. Възпитаниците на гимназията имат възможност да се насладят на прекрасни музикални изпълнения, танци, художествена гимнастика, монолози и изумителни химични експерименти представени от тазгодишните талантливи участниците. Специални гости на концерта са прекрасните момичета от  “Фор меджик”, които не само ще зарадват всички с магично изпълнение, а и ще отправят своите пожелания към Випуск 2021. 

Ученическият парламент е подготвил и две много специални събития съпътстващи основния празник и насочени към творчество .

“Творците, които изглаждат таланти” среща ученици и учители в размисли за това какво означава творчеството в учителската професия. В дискусията участие вземат зам.-директорите Илко Василев и Мария Атанасова и учителите Елена Вързилова, Дафинка Русинова, Росица Иванова, Христина Лисичкова и Ивилина Генова. Те размишляват върху въпроси като “Ако учителят е художник, то тогава какво е ученикът? Вдъхновител или вдъхновение? Муза, съавтор, зрител? Или самата творба” и “Творящи учители или учители-творци? Какви сте вие? Какви трябва да бъдат изобщо учителите?”

На 2 април от 10:00ч. в реално време ще се състои и втората специална среща – тази с талантливите дванадесетокласници от училището. В нея те ще разкажат за това какво представлява през техните очи талантът, всички ли притежават такъв и как той им помага в житейските ситуации, какво  оставят след себе си в гимназията, какво ще носят винаги у себе си от любимото училище и на кого искат да благодарят за вдъхновението и подкрепата през изминалите пет години.

Всички събития ще могат да се наблюдават от специален Google сайт, създаден от Ученическия парламент специално за Деня на таланта в Езикова гимназия “Иван Вазов”. Освен събитиято от 02.04.2021г. в специална рубрика “Усмивки от старите ленти” в сайта са поместени и много интересни материали, оформящи своеобразен разказ за талантливите ученици на училището и за различните възможности, които са им предоставяни за изява през годините. Каним ви да посетите сайта ни  ТУК.

Може да харесате още

Учениците от 8.В клас взеха участие в благотворителния базар „Първа пролет в приюта“
Световният ден на поезията в Езикова гимназия “Иван Вазов” – град Пловдив
ЕГ „Иван Вазов“ бе домакин на Националния кръг на олимпиадата по италиански език