Приключи „Маратон на четенето 2021“ в ЕГ „Иван Вазов, който бе част от реализираните библиотечни инициативи за насърчаване на четенето и общуването с книгите в дигитална среда. В него се включиха  ученици и учители, които си пожелаха – да четем и споделяме заедно!

Жури в състав Анелия Митева – главен учител, Теодора Пампулова – педагогически съветник и Галина Кривчева – библиотекар определи победителите и раздаде наградите на класиралите се на призовите места.

В онлайн конкурса за рекламен видеоклип на любима книга или произведение „Днес четем навсякъде“ 1-вото място си поделиха десетокласничките Савина Димитрова и Мариела Алексиева.  В своето видео „С любов към красотата и мъдростта на книгите!“ те  представиха романа на Джейн Остин „Гордост и предразсъдъци“.

Във фотоконкурс за любима книга или снимка с приятел, с когото  четем една и съща книга „Априлско селфи с книга в ръка“  надпреварата беше много оспорвана.

Първото място журито присъди на Виктория Чакърова, ученичка от от 8 „З“ клас. Тя се включи в инициативата със селфи с книгата на  Лий Баруго. „Шест врани“. С второ място бе удостоена Кристина Тончева, ученичка от 9 „Ж“ клас. Нейното селфи с книгата на Рик Риърдън. „Пърси Джаксън и боговете на Олимп“ впечатли членовете на журито. Третото място отиде при осмокласничката Иванина Танкинова, която се включи в конкурса със селфи на любима своя книга – „Изпитанията на Аполон” с автор Рик Риърдън.

Впечатлено от ентусиазма и креативността на участниците, журито раздаде и три поощрителни награди на:

  • Зрелостниците от 12 „Е“ клас и техният класен ръководител Надя Стойцева, които  предоставиха групово селфи на класа;
  • Теменуга Палова – старши учител, която се включи със селфи с книгата на Антоан дьо Сент – Екзюпери „Малкият принц“;
  • Надежда Цанкова – старши учител взе участие със селфи с книгата на Добрина Топалова “„Явлението Петя Дубарова”

Линк към видеото: https://youtu.be/HCL3urcIOHg

Може да харесате още

Световният ден на поезията в Езикова гимназия “Иван Вазов” – град Пловдив
ЕГ „Иван Вазов“ бе домакин на Националния кръг на олимпиадата по италиански език
ЕГ „Иван Вазов“ дарява средствата от Благотворителния коледен базар