На 27.06.2019  участниците в два eTwinning проекта представиха пред ръководството на училището, преподаватели и съученици своите проектни дейности през учебната година. Те проследиха етапите, през които са преминали проектите и демонстрираха финалните си продукти.

 Осмокласниците от 8 Е клас, представящи проекта “ecoFashion for eTwinners”, превърнаха залата в модна пътека, на която присъстващите видяха резултатите от трансформацията на стари дрехи в нови, получили нов живот благодарение на сръчността и фантазията на учениците. Целта? Опазване на природата от вредното влияние на продукти, за  които малко хора се замислят, а именно, нашите стари дрехи, които най-често изхвърляме.

Учениците от 9 Е клас повдигнаха завесата на успешното създаване на цялостна история чрез групова работа в проекта “C for Children and R for Rights”. Гостите разгледаха сборника с 29 разкази, разкриващи нарушени права на децата според Конвенцията за Правата на детето, създадени от участниците в проекта от 6 партньорски училища от Испания, Франция, Турция Полша, България и Грузия, и допълнени с над 120 илюстрации, използващи различни техники: от рисунки на ръка, през комикси, компютърни миксове, до плакати.

Учениците бяха поздравени за креативността, ентусиазма и желанието за развиване на разностранни умения, с пожелание за нови успешни проекти.

Още един успешен проект “When two cities mean Europe”, изработен от 11 Д клас в продължение на две години в сътрудничество с училище от гр. Матера, Италия, посветен на столиците на културата 2019, предстои да бъде приключен и представен през есента. 

« 1 на 2 »

Може да харесате още

Световният ден на поезията в Езикова гимназия “Иван Вазов” – град Пловдив
ЕГ „Иван Вазов“ бе домакин на Националния кръг на олимпиадата по италиански език
ЕГ „Иван Вазов“ дарява средствата от Благотворителния коледен базар