За поредна година, eTwin-ърите в ЕГ “Иван Вазов” с трепет очакваха резултатите от кампанията за присъждане на Национален Знак за Качество за проектите, изработени през миналата учебна година. Днес учениците от 9 Д клас имат повод за истинска радост: проектът “Can you speak my language?”, осъществен под ръководството на г-жа Мая Кюлевчиева, е отличен сред най- добрите с максимален брой точки, а оценката на проверяващите  дава нов импулс за работа по следващия проект: “Много интересна идея и отлично построен TwinSpace. Чудесен проект. Иновативност в начина на преподаване и учене, силно изразено сътрудничество и богат ресурс използвани приложения. Документацията е на високо ниво, а кандидадът има ясно видим принос за успеха на проекта. (25т. )” 

Новият им проект, работата по който вече започна, е посветен на актуалната тема за климатичните проблеми. Проектът “Climate literate” обединява участници от 10 страни: Турция, Хърватска, България, Гърция, Италия, Португалия, Испания, Полша, Румъния, Литва, които ще проследят промените в климата в собствените си страни и ще потърсят нови решения за намаляване на негативните последици от тях; ще обединят идеите си в общи продукти, а в следващия етап  ще приложат уменията си по английски език за съвместно създаване на история. 

Работата по eTwinning проекти придава на учебния процес нов смисъл, знанията се овладяват по различен, интересен начин, като се интегрират различни учебни дисциплини. Наред с това, партньорствата водят до безценни приятелства с връстници от цяла Европа. Ентусиазираните участници създават изключително любопитни, познавателни и креативни проекти, научават и прилагат интересни съвременни Web 2.0 инструменти. Така участниците променят своето училище. Ние, променяме НАШЕТО училище.

Неслучайно за втори път бяхме удостоени със знак eTwinning училище.

Може да харесате още

Нов Европейски знак за качество за eTwinning проект
Клас на месец ноември 2023 г.
ЕГ “Иван Вазов” със знака за качество„LabelFrancÉducation“