На 26.09.2024г. бе финализирана поредната успешна стъпка в създаването на модерна образователна среда в Езикова гимназия “Иван Вазов” – град Пловдив, с официалното откриване на новата многофункционална спортна зала на училището.

В присъствието на ученици и учители от гимназията, на  зам.-кметът по образование Владимир Темелков, зам.-кметът по спорт и младежки дейности Николай Бухалов, бившият кмет по социална политика Георги Титюков и на общински съветници от Общинския съвет на Пловдив кметът на града Костадин Димитров преряза лентата с думите: „Откриваме поредната придобивка за град Пловдив, а именно – така необходимата за езиковата гимназия спортна зала, която да се ползва както за часовете по физическо възпитание, за състезания, така и за културни мероприятия“, а след това символично отбеляза първия кош в новото спортно съоръжение, изградено с помощта на Община Пловдив.

Новооткритата зала може да се ползва за часове по физическо едновременно от два класа, има 250 места за зрители, което позволява провеждането не само на ефективен учебен процес, а и за използване на съоръжението за различни прояви и събития. По този начин една мечта на поколения ученици и учители на гимназията, за чието превръщане в осъществена цел през последните десетилетия неуморно работиха двама директори на училището – покойната вече госпожа Мариана Димитрова и госпожа Вихра Ерамян, вече е реалност.

Директорът на Езикова гимназия “Иван Вазов” – град Пловдив, госпожа Вихра Ерамян, не можеше да сдържи вълнението си, защото днешният ден увенча с успех седемгодишните усилия и упорита работа на нея и екипа ѝ и не пропусна да отбележи, че: “Днешното откриване е плод на екипна работа между училището, общината и фирмата изпълнител, но най-важното е осигуряването на модерни условия за спорт на учениците, които са изключително натоварени с уроци и извънкласни занимания и се нуждаят от физическа активност.”

Може да харесате още

Откриване на учебната 2024-2025 година
Зрелостници от ЕГ „Иван Вазов“ получиха италиански дипломи на празнична церемония
Отбелязване на национален ден безопасно движение по пътищата в ЕГ “Иван Вазов”