Борис Ангелов е ученик от 12 клас на ЕГ „Иван Вазов“ в Пловдив.  Започва да пише стихове едва на 9 години. Носител е на редица награди от литературни  конкурси за поезия и проза.

            На 6 октомври 2020 г. младият и талантлив поет представи дебютната си книга  „Любовен оксиморон“ пред ученици и учители. С цел ограничаване на рисковете от разпространение на COVID-19  срещата разговор се проведе на открито /в обособения кът от маси и пейки/ в двора на гимназията. Преподавателят по литература на Борис Ангелов г-жа Катя Гечева с голямо удоволствие представи своя талантлив ученик, който пише за  любовта, вярността, приятелството. След като отговори на редица зададени му въпроси, младият поет прочете свои стихове.

            В „Чети и сподели“ на УБС за училищната библиотека Борис Ангелов написа: „На ЕГ „Иван Вазов“, с благодарност за споделеното приятелство и придадения смисъл! Тук изживях най-хубавите 5 години от своя живот! Бъдете здрави! Нека моята дебютна стихосбирка „Любовен оксиморон“ бъде ваше вдъхновение!“

Може да харесате още

Учениците от 8.В клас взеха участие в благотворителния базар „Първа пролет в приюта“
Световният ден на поезията в Езикова гимназия “Иван Вазов” – град Пловдив
ЕГ „Иван Вазов“ бе домакин на Националния кръг на олимпиадата по италиански език