Учениците на ЕГ “Иван Вазов”, които взеха участие в  националните кръгове на  олимпиадите по испански, италиански, руски и френски език се представиха повече от достойно и защитиха мястото на училището сред лидерите в чуждоезиковото обучение. 

Лиа Лазариди се класира на първото място в пета група – XII-ти клас, в Националния кръг на олимпиадата по испански език. Той се проведе на 27 юни 2020г. като домакин бе ЕГ “Иван Вазов”-Пловдив. Лиа е удостоена със званието “лауреат” и получи грамота и награда за завоюваното първо място. 

Учениците от ЕГ “Иван Вазов” Лияна Стоянова от IX-ти клас, Георги Георгиев от  Х-ти клас и Катерина Костадинова от ХI-ти клас се представиха изключително достойно и бяха класирани на почетното четвърто място в съответната възрастова група.

Георги Илиев от IX-ти клас и Константина Арнаудова – от Х клас заеха първите места в Националната олимпиада по италиански език.  Единадесетокласничките Виктория Панайотова и Ванеса Ерева се класираха съответно на второ и трето място, а Стефания Корудова от VIII-ти клас завоюва четвъртото място в олимпиадата. 

В резултат на направеното класиране Националната комисия определи на учениците от ХII-ти клас на ЕГ “Иван Вазов”: Дивена Косева, Йоанна Мишева, Рени Дишкелова и Елица Калева да бъдат удостоени със званието “лауреат” от националния кръг на олимпиадата по италиански език за класирането им от 1 до 5 място.

Освен в областта на чуждите езици наши ученици се представиха отлично и в националния кръг на олимпиадата по БЕЛ – Адриана Вулева от Х-ти клас е класирана на четвърто място, а единадесетокласничките Александра Мишева и Ина Даракчиева също са в челото на националното класиране и достойно защитиха авторитета на гимназията и на своите учители.

Може да харесате още

Отличие за млади преводачи от френски език
Нов Европейски знак за качество за eTwinning проект
Клас на месец ноември 2023 г.