След двата знака за качество, Национален, последван от Европейски, проектът “C for Children and R for Rights – creative illustrated stories”, на 13 декември беше удостоен и с  най-високото българско eTwinning отличие. На официална церемония г-жа Мая Кюлевчиева, преподавател по английски език, ръководител на проекта и eTwinning посланик, получи сертификата, удостоверяващ, че проектът е избран за Проект на годината.

“C for Children and R for Rights – creative illustrated stories” беше изработен през миналата учебна година от 6 партньорски страни и българско участие от страна на 10 Е клас на нашето училище.

Познаването на Конвенцията за правата на детето са в основата на креативно създадените в малки екипи истории за деца с нарушени права, написани на английски език. Крайният продукт – сборникът, обединяващ всички 29 разкази, са богато илюстрирани с рисунки, комикси или плакати, изработени на разменни начала.  За тази цел участниците са използвали разнообразни онлайн инструменти, наред с традиционните техники за рисуване с молив, бои или пастел. Разказите разкриват разнообразни проблеми, с които деца от различни националности се сблъскват, както и описват съдби на нерадостно детство: от семейни или емоционални проблеми, през наркотици, религиозни противоречия, етични или мигрантски проблеми.

Поздравления за творческия потенциал на класа, за който това е втора поредна висока награда, след миналогодишния им успешен проект “Art, English and … mannequin challenge” на който беше присъдена първа награда в тематично направление „Културно наследство“.

Отличията за “C for Children and R for Rights – creative illustrated stories”, както и за другите отличени с национални и европейски знаци за качество: „ecoFashion for etwinners”, “When two cities mean Europe”  “Erasmus KA2 UNESCO materials”, съпъствал двугодишния Еразъм+ проект, са отлична заявка за успешна нова кандидатура на гимназията за звание eTwinning  училище през следващите две години.

Може да харесате още

Отличие за млади преводачи от френски език
Нов Европейски знак за качество за eTwinning проект
Клас на месец ноември 2023 г.