На 15.06.2022г. се проведе традиционният за училището летен спортен празник. Ученици и учители се насладиха на хубавото слънчево време и на компанията си, забавляваха се и е премериха сили в различни спортни занимания. 

Тазгодишното събитие започна с присъждането на званието “Спортист на месец юни”, което получават възпитаници на ЕГ “Иван Вазов”-Пловдив показали високи спортни постижения. Почетни грамоти получиха осмокласниците Християна Златева и Александър Мишинков.

И тази година щафетните игри доказаха, кои са най-бързите осмокласници и деветокласници. Наградите се разпределиха по следния начин:

  • при осмокласниците: I- во място: VIIIб клас; II-ро място: VIIIз клас; III-то  място VIIIи клас; 
  • при деветокласниците – I-во място IXг клас; II-ро място IXе клас; II-то място IXд клас

Остър ум и съобразителност учениците показаха и в училищния шахматен турнир. Първото място бе присъдено на десетокласничката Надежда Илиева, Xж клас; 

Второто място – на Йоан Ангелов, IXе клас. Бронзовият медал отиде при Йоан-Любен Червенков, IXа клас

Първото  място  в състезанието по тенис на маса грабна единадесетокласникът Мартин Тюфекчиев. Александър Боюкев от VIIIг клас грабна сребърният медал. Третото и четвъртото място взеха съответно Петър Кючуков и Ангел Йончев.

Сборен отбор от осмокласници завоюва първото място в баскетболното състезание. Втори бяха десетокласниците, а третото място и бронзовите медали отидоха за сборен отбор от деветокласници. Футболният турнир спечели отборът на Xв клас, а сребърните медали отидоха за отборът да единадесетокласниците, изучаващи френски език.

В края на спортния маратон дворът на училището се изпълни с народни ритми. По традиция усмихнати млади хора извиха кръшни хора в надпревара за първото място.

Златните медали грабнаха учениците от сборната танцова формация на дванадесетокласниците от паралелките изучаващи английски език. На хорото се хванаха и  техните класни ръководители Стоянка Рангелова и Катя Гечева. Втори се наредиха десетокласниците от френската паралелка с класен ръководител Росица Иванова, а третото почетно място бе за IXе клас с класен ръководител Иванка Богданска.

Може да харесате още

Учениците от 8.В клас взеха участие в благотворителния базар „Първа пролет в приюта“
Световният ден на поезията в Езикова гимназия “Иван Вазов” – град Пловдив
Четенето на френски език – предизвикателство