Под наслов „Какво да правим на пътя“, през месец февруари и март училищната комисия по БДП, планира, организира и проведе различни форми и дейности с ученици от 12 клас – млади и водачи на МПС- по превенция на рискови фактори при движение по пътищата.  На 12.02.2019г. и 19.02.2019г, г-жа Ивелина Дандовска, инспектор от Института по психология на МВР, проведе психологически тренинг, разкриващ дълбоките психически основи на поведението на индивида и психологическите му характеристики като водач на МПС.

На 19.03.2019г., на двора на училището се проведе практическо занятие с ученици от 11 и 12 клас – млади водачи на МПС- на тема “Какво да правим на пътя?”.

Събитието отговаря на заложените цели и задачи в Годишния план за  придобиване на основни знания и умения за разпознаване и оценка на опасните ситуации и вредни фактори на пътя,както и придобиване на психологическа устойчивост към стреса  при ежедневните контакти с техниката, природата , хората; намаляване на безотговорността и неумението правилно да се определи собственото поведение при екстремни ситуации на пътя.

С ролята на обучители се заеха г-жа Татяна Сотирова – собственик на сервиз “Формула”, и нейните служители г-н Светослав Ангелов и г-н Светослав Топчиев – специалисти по сервизно обслужване на МПС. По време на занятието бяха разгледани, обяснени и практически отиграни ситуации с аварии и технически неизправности на пътя като повредена или незакрепена джанта,спукана гума,теч на масло;неизправни спирачна система , кормило, съединител, акумулаторна батерия; екстремни ситуации свързани със запалване на МПС или обезопасяване на движението.

« 1 на 3 »

Може да харесате още

Осмокласници от ЕГ „Иван Вазов“ – на посещение в къща музей „Христо Г. Данов“- Пловдив
В ЕГ „Иван Вазов“ стартира „Маратон на четенето 2024“
Запознаване с френския бокс