Девет учители от ЕГ “Иван Вазов” попълниха екипа на сертифицираните в гимназията по програмите на Google   за образованието Google Certified Educator – Level 1, Level 2 и Google Certified Trainer . Те получиха своите сертификати и награди на официална церемония, организирана от Община Пловдив, Център за творческо обучение и Google Educator Group-Plovdiv, на 12.02.2020 в Дома на културата “Борис Христов” в Пловдив. 

Всеизвестен факт е, че екипът на ЕГ “Иван Вазов” със смели управленски решения, с целенасочена и предвидлива политика в посока дигитализация, с вдъхновени и неуморни учители успя да направи крачките, с които да се доближи до световните работещи образователни модели. Активното използване на облачната платформа на   Google за образованието – G suite, съвсем заслужено доведе до признанието на училището за първото Google референтно училище в Източна Европа и първо Acer иновативно училище. С двете паралелки, работещи по модела “1:1”, ЕГ “Иван Вазов” вече е едно от иновативните училища по програмата на МОН. Освен гордост от признанията на световните технологични гиганти и институциите в България, освен удовлетворението за неуморния труд, екипът на гимназията възприема тези факти и като огромна отговорност. Затова продължава със забележителни темпове квалификацията на педагогическия екип за усъвършенстване на уменията им за работа с облачната платформа на Google. 100% (общо 1300 души) от учителите и учениците работят със своите профили в облака, като активните класните стаи в облака са над 170!  

Водещ на церемонията по награждаването беше Елена Вързилова – учител по български език и литература в ЕГ “Иван Вазов”  и лидер на GEG-Plovdiv. По време на церемонията изявени директори на “училища в облака” в Пловдив връчиха сертификатите за Google Certified Educator – Level 1 и Level 2. Г-жа Вихра Ерамян, директор на ЕГ “Иван Вазов”, получи първа тази възможност и сърдечно поздрави всички наградени учители. Учителите от гимназията ни – г-жа Анелия Митева, г-жа Вера Драгнева и г-н Иво Дикиджиев получиха сертификатите си за   Level 1, а г-жа Людмила Стойнова, г-жа Христина Лисичкова, г-жа Гергана Стефанова, г-жа Мая Кюлевчиева и г-жа Диана Николова – за Level 2. Изключителна гордост за екипа на гимназията ни е и успешното сертифициране на г-жа Елена Вързилова като Google Certified Trainer. Сертификатът удостоверява умения за обучител, трейнър в образователни курсове, включващи работа с инструментите на G suite. Сертифицираните трейнъри получават възможност за сътрудничество с общността на Google трейнърите в света и достъп до мощни ресурси за обучение от Google. За да стане един учител трейнър, изпитът се оказва най-лекото предизвикателство. След него кандидатът трябва да посочи минимум три проведени обучения за работа с инструментите на G suite; да изготви триминутно видео, с което едновременно да представи себе си и начина, по който използва инструмент на G suite по избор; да предостави авторски материали от проведени обучения и да попълни формуляр, в който Google търси потвърждение за готовността на кандидата да обучава. Сертифицираните трейнъри в България са само 9, като 6 са част от екипа на Център за творческо обучение, а учителите в Пловдив – с Елена Вързилова, стават двама! Наградата й връчи г-н Стефан Стоянов, заместник-кмет “Образование и бизнес развитие” в Община Пловдив.

Изключителен труд, мотивация и вдъхновение стоят зад всяка една подадена кандидатура! Затова и героите на провелата се церемония бяха именно сертифицираните учители! Поздравления за всички тях!

« 1 на 2 »

Може да харесате още

Важно съобщение за участниците в Областния кръг на олимпиадите по испански език и италиански език
На вниманието на учениците и родителите!
Важно съобщение за участниците в Областния кръг на олимпиадата по руски език