На 12.11.2020г., на официална церемония Сдружение „БГ Бъди активен“ и Община Пловдив наградиха най-активните училища от града под тепетата, взели участие в Европейската седмица на спорта чрез организиране на Европейски ден на спорта в училище.

За поредна година сред призьорите, заслужили награда за най-голяма активност, отново е и Езикова гимназия „Иван Вазов“.

Училището ни за шеста година участва активно в Европейската седмица на спорта, организирайки различни дейности за физическа активност на учениците, за популяризиране на спорта като средство за подобряване на психичното здраве на децата и основната цел на политиката за устойчиво развитие – опазването на околната среда.

Наградата на Сдружение „БГ Бъди активен“ – ваучер за закупуване на спортни пособия, бе връчена лично на директора на Езикова гимназия „Иван Вазов“ – град Пловдив, госпожа Вихра Ерамян.

Директорът на училището благодари на организаторите от Сдружение „БГ Бъди активен“ и Община Пловдив и сподели с журналистите, отразяващи събитието, че: „Тази награда е доказателство за това, че физическата активност, здравословният начин на живот и опазването на околната среда са сред основните ценности, в които възпитаваме учениците си. Отличието, което получихме днес, е и признание за целия екип, който за поредна година организира безупречно Европейския ден на спорта в училище – Илко Василев, Росица Иванова, Емилия Божкова, Цветан Савов, Виктория Лафчиева, Георги Чолаков и Кирил Николов“.

Може да харесате още

Отличие за млади преводачи от френски език
Световният ден на поезията в Езикова гимназия “Иван Вазов” – град Пловдив
ЕГ „Иван Вазов“ бе домакин на Националния кръг на олимпиадата по италиански език