Цирк “Debre Berhan” гостува на ЕГ “Иван Вазов” на 5 октомври 2021 г. с цирково представление „Имам мечта“. Последното цели да насърчи включването и равните възможности за момичетата във всички социални, културни и професионални дейности по забавен и любопитен начин. 

Артистите предизвикаха възхищение сред присъстващите със сложни акробатични номера и с доброто си настроение. След края на представлението учениците и учителите имаха възможността да потанцуват и да поговорят с чуждестранните гости, за да научат повече за Етиопия и за изкуството, което бе представено.

CuBuFoundation и Община Пловдив заедно са част от проектът Culpeer4Change. Той събира виртуално и реално младежи и преподаватели от Европа и т. нар. Глобален Юг, за да учат едни от други за проблемите и решенията в различните краища на света и за това как младите хора могат да бъдат главните действащи лица на трансформацията и промяната. Основният начин за включване на младите хора в инициативите по проекта са  театрални техники за приобщаване, изкуство за включващо образование и форми, използващи истории, визуализации и музика за трансформиране на учебното съдържание по начини, които да го направят достъпно, интересно и вълнуващо за всички ученици.

« 1 на 3 »

Може да харесате още

В ЕГ „Иван Вазов“ стартира „Маратон на четенето 2024“
Запознаване с френския бокс
Клубът на супергероите и техните съученици от 8.В клас участваха в благотворителния базар „Първа пролет в приюта“