На 31.05.2022г. Езикова гимназия „Иван Вазов“ – град Пловдив, посрещна представители на „Лев Инс“, Съюза за стопанска инициатива и на факултета по стопански и икономически науки, катедра „Политически науки и национална сигурност“ на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ за провеждането на лекция с цел превенция на онлайн тормоза и посегателството над деца в интернет като част от кампанията „Пази детето в интернет“.

Пред ученици от паралелките от XI-ти клас на Езикова гимназия „Иван Вазов“ – град Пловдив, по изключително интригуващ начин с презентации, предоставени от ДАЗД, и видео, изработено от Европол и ГДБОП към МВР, бе представен проблемът за опасностите в интернет, кибиртормозът и киберпрестъпленията, свързани с посегателства над деца.

 Лекторите от „Лев Инс“, Съюза за стопанска инициатива и факултета по стопански и икономически науки, катедра „Политически науки и национална сигурност“ на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ създадоха изключително непринудена атмосфера, което позволи учениците да дискутират с тях всички въпроси и проблеми, които ги вълнуват и интересуват.

 Ползотворната за всички участници среща приключи с представяне на възможностите за бъдещите кандидат-студенти, на които през 2023 година им предстои избор на висше учебно заведение, за обучение в едни от най-котиращите се на пазара на труда специалности, част от портфолиото на факултета по стопански и икономически науки, катедра „Политически науки и национална сигурност“ на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“.

  

 

 

Може да харесате още

Важно съобщение за участниците в Областния кръг на олимпиадите по испански език и италиански език
На вниманието на учениците и родителите!
Важно съобщение за участниците в Областния кръг на олимпиадата по руски език