136 зрелостници или 57,4 % от дванадесетокласниците на ЕГ „Иван Вазов“ завършват с отличен успех своето средно образование. Учениците от деветте паралелки хвърляха шапки на 22 юни 2020г. под звуците на „Клетва“ и отброиха до 12. Заради противоепидемичните мерки за предотвратяване на разпространението на коронавируса, гимназията организира две поредни церемонии и не допусна събирането на всички 238 дипломанти заедно. Точно в 10 часа паралелките с английски и немски език заеха местата си на подредените на метър разстояние столове в двора. Малко по-късно, в 11:30ч., учениците от испанските, италианските и френската паралелки също получиха своите дипломи.

 Облечени в тоги, 12-класниците и класните им ръководители аплодираха директора Вихра Ерамян, която отчете 19 оценки 6.00 от матурите – 8 по български, 6 по английски, по една по испански, немски, математика, философия и биология. Най-бурни бяха аплодисментите за 12 и клас, които завършват с 5.67. 

Наред с дипломите си за средно образование, 33 ученици получиха и немски дипломи  – 19 са за ниво С1 от общата европейска езикова рамка, 14 – ниво В2. Международен сертификат за владеене на руски език на Държавния университет „А.С.Пушкин“ в Москва са взели 17 зрелостници. Шестима са се преборили за италианска диплома. Други 13 са защитили международен сертификат за владеене на италиански език – CELI. Знания за международен сертификат DELЕ за владеене на испански са показали 7 ученици, а 9 имат DELF сертификат за владеене на френски. Най-много зрелостници са защитили сертификати по английски език. 70 са покрили успешно изпитите са CAE, TOEFL, IELTS, от които с ниво С2 – 16, а С1 – 43.

„Всяко добро начинание се увенчава с успех, когато е съпроводено с борбеност и със стремеж за развитие. Почувствайте попътния вятър в платната си! Движете се! Ако няма вятър, наблегнете на греблата“, обърна се Вихра Ерамян към випуск 2020.

От името на абитуриентите благодарност за усилията и всеотдайността на учителите и ръководството на гимназията отправи Катрин Гъркова, която има две пълни шестици от матурата и 6.00 от дипломата за средно образование. На съучениците си тя пожела да не спират да мечтаят и търсят, да не забравят най-хубавите си ученически години, да бъдат смели, упорити и вярващи.

« 1 на 4 »

Може да харесате още

Световният ден на поезията в Езикова гимназия “Иван Вазов” – град Пловдив
ЕГ „Иван Вазов“ бе домакин на Националния кръг на олимпиадата по италиански език
ЕГ „Иван Вазов“ дарява средствата от Благотворителния коледен базар