По традиция възпитаниците, учителите и ръководството на ЕГ „Иван Вазов“-Пловдив се включиха в грандиозното честване на Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост.

След Празничната литургия в храм „Св. св. Кирил и Методий“, отслужена от Негово Високопреосвещенство Пловдивският митрополит Николай, празнично слово произнесе Началника на Регионално управление на образованието г-жа Иванка Киркова.

От площад „11 май“ традиционното шествие с иконата на славянските първоучители пое по Главната улица на Пловдив. В него се включиха официални лица, гости, свещеници, учители и възпитаници на училищата и детските градини от шестте района на града. Много пловдивчани се присъединиха към облечените в униформи ученици, които носеха транспаранти с логото и името на своето училище.

Под знамето на ЕГ „Иван Вазов“ –Пловдив се събраха бивши и настоящи възпитаници и учители на гимназията, увличайки с ентусиазма и енергията си малки и големи по пътя си до площад „Централен“. Там честването на 24 май – Деня на славянската писменост и култура продължи с празничен концерт.

Още снимки от събитието

tn DSC09565
« 1 на 3199 »

 

Материалът предостави:
Теодора Пампулова

Може да харесате още

Световният ден на поезията в Езикова гимназия “Иван Вазов” – град Пловдив
ЕГ „Иван Вазов“ бе домакин на Националния кръг на олимпиадата по италиански език
ЕГ „Иван Вазов“ дарява средствата от Благотворителния коледен базар