Учениците от ЕГ “Иван Вазов”-Пловдив се включиха в инициативата за събиране на капачки за благотворителност. Целта на Ученическия парламент бе рециклирането на пластмасовите капачки, с което да се подпомогне закупуването на животоспасяващо оборудване за новородените бебета в неонатологичното отделение на МБАЛ “Пловдив”.

Председателят на Ученическият парламент Димитър Спасов и доброволци организираха сортирането и извозването на капачките. 

Директорът на училището Вихра Ерамян и представителите на Ученическия парламент Виктория Панайотова от XIг клас и Зорница Петрова от Хе клас предоставиха дарението на изпълнителния директор на УМБАЛ “Пловдив” д-р Аргир Аргиров.

Сумата не е голяма, но с този акт бихме искали да поставим началото на дългосрочна кампания в помощ на отделението по неонатология”, заяви директорът на училището Вихра Ерамян. Тя уточни, че всяка година тийнейджърите организират благотворителни акции, с които подкрепят различни кампании. През учебната 2019/2020 г. членовете на Ученическия парламент са взели решение да посветят усилията си за подпомагане на най-малките пациенти на болницата.

Д-р Аргиров от своя страна пък призова младите хора да бъдат ангажирани в различни благотворителни каузи, акции и кампании. Той самият дава личен пример и събира капачки дори при пътуванията си в други държави.

Може да харесате още

В ЕГ „Иван Вазов“ стартира „Маратон на четенето 2024“
Запознаване с френския бокс
Клубът на супергероите и техните съученици от 8.В клас участваха в благотворителния базар „Първа пролет в приюта“