Усмивки, добро настроение и социална дистанция белязаха началото на една различна учебна година. Този 15 септември е още по-специален и емоционално зареден, защото след шестмесечна тишина в училищния двор на ЕГ “Иван Вазов”-Пловдив, звучи радостна глъчка, а класните стаи на гимназията оживяват отново, изпълнени с духа на знанието, енергията и емоциите на младостта. 

Щастието е да сме тук отново, да можем да общуваме очи в очи с учителите, приятелите и съучениците си. Това не е даденост, а привилегия, от която ще можем да се възползваме и през новата 2020/2021 година само ако проявим отговорност един към друг.” – с тези думи се обърнаха към присъстващите ученици, учители, родители и гости водещите на тържеството Адриана и Християна.

В  9:30 часа осмокласниците от английските, италианските, испанските, немските и френската паралелки за пръв път чуха звънеца на гимназията и с трепет и вълнение прекрачиха прага й.

“По стара българска традиция, когато се тръгва на път, се правят наричания, затова в началото на новата учебна година ви желая да бъдете здрави, усмихнати и окрилени.

Бъдете дръзки в плановете си, упорити в работата си, смели и уверени в стъпките, които предприемате. Поставяйте си високи цели, защото те съответстват на огромния ви потенциал, преследвайте мечтите си, защото попътен вятър има само за този, който знае накъде пътува.

Използвайте любовта, вярата опита и себеотрицанието на родителите и учителите си, като вятъра, който ще опъне платната ви за предстоящото пътуване към хоризонтите на собственото ви бъдеще. Помнете и максимата, че, когато вятърът не стига, трябва да се захванете здраво за веслата и да гребете до сетни сили, за да достигнете до брега, носещ името Успех.” – с тези думи се обърна към осмокласниците директорът Вихра Ерамян.

  За да съпреживее с тях празника и да им пожелае “На добър час!” бе и  почетния консул на Р.Италия Джузепе Де Франческо. 

По традиция класът с най-високи академични постижения през изминалата учебна година поднесе цветя пред паметника на Иван Вазов в двора на училището. Честта бе отредена на момичетата и момчетата от IX “Д” с класен ръководител госпожа Надежда Въргова.

За да се спазят противоепидемичните мерки тържеството за другите класове в училището започна по-късно при строго определен график. Те бяха поздравени от класните си ръководители и от учителите в класните им стаи.

« 1 на 3 »

Може да харесате още

Важно съобщение за участниците в Областния кръг на олимпиадите по испански език и италиански език
На вниманието на учениците и родителите!
Важно съобщение за участниците в Областния кръг на олимпиадата по руски език