Точно в 10 часа започна тържественото откриване на учебната 2019/2020 година в ЕГ “Иван Вазов”-Пловдив. Ученици и учители с трепетно вълнение и любопитство очакваха да престъпят прага му.

         Почетни гости на събитието бяха Теофана Брадинска –директор на Алианс Франсез, Джузепе Де Франческо – почетен консул на Република Италия и доц. д.р Надя Чернева – ръководител на Руски център към ПУ „Паисий Хилендарски“ и Таня Пилева – методист на училищните библиотеки. Те отправиха своите поздрави към присъстващите ученици, родители и учители.

         В своето слово директорът на гимназията Вихра Ерамян приветства осмокласниците с думите: „Постъпането ви в ЕГ “Иван Вазов“ е първия ви голям успех. Предстои ви да докажете, че не случайно сте станали ученици на едно от най-добрите училища в България. Това ще стане с много труд, но ви обещавам, че по пътя си няма да сте сами – вашите учители търпеливо и с любов ще ви напътстват и подкрепят.“

         Тя се обърна и към дванадесетокласниците, за които училищният звънец би за последен път:  „На вас се пада нелеката задача с резултатите от държавните зрелостни изпити да защитите завоюваните позиции, името и честта на ЕГ „Иван Вазов. “

         ЕГ „Иван Вазов“- Пловдив посреща учебната 2019/2020 година не само с много усмивки и добро настроение, но и като първото референтно Google училище, не само в България, но и на целия Балкански полуостров.

         Ръководството и учителският колектив на гимназията пожелават на всички свои възпитаници, и на техните родители, учебната 2019/2020 година да бъде ползотворна и успешна.

На добър час!

« 1 на 6 »

Може да харесате още

Световният ден на поезията в Езикова гимназия “Иван Вазов” – град Пловдив
ЕГ „Иван Вазов“ бе домакин на Националния кръг на олимпиадата по италиански език
ЕГ „Иван Вазов“ дарява средствата от Благотворителния коледен базар