Възпитаниците на ЕГ „Иван Вазов“- Пловдив отбелязаха Европейския ден без загинали на пътя, познат още като EDWARD (European Day Withouth A Road Death). Той се провежда за четвърта поредна година в България по предложение на Европейската мрежа на службите на пътна полиция. Активностите в дните на EDWARD за безопасност на движението по пътищата се комбинират с Европейската седмица на мобилността – 16-22 септември.

         Тази година EDWARD се проведе на 26 септември под мотото „Обичам семейството си!Да го пазим на пътя!“, в която ЕГ „Иван Вазов“-Пловдив активно се включи. Учениците й призоваха да бъдем внимателни на пътя чрез снимки в социалните мрежи, изобразяващи международния символ за „Нула загинали“ при пътно-транспортни произшествия.

         Цял ден възпитаници на гимназията приканваха шофьорите на паркиралите коли на двата паркинга – на този на ЕГ „Иван Вазов“ и на ЕГ „Пловдив“ да се включат в инициативата. Те напомниха, че слагането на колан, шофирането със съобразена с пътната обстановка скорост, неизползването на телефона докато са зад волана, могат значително да намалят риска от катастрофи.

         ЕГ „Иван Вазов“-Пловдив призовава всички участници в движението по пътищата да съблюдават безопасността, защото в движението участват любимите ни хора!

Може да харесате още

Световният ден на поезията в Езикова гимназия “Иван Вазов” – град Пловдив
ЕГ „Иван Вазов“ бе домакин на Националния кръг на олимпиадата по италиански език
ЕГ „Иван Вазов“ дарява средствата от Благотворителния коледен базар