Всяка година в последната сряда на месец февруари се отбелязва Световния ден срещу тормоза в училище – „Ден на розовата фланелка“. И тази година учениците от ЕГ „Иван Вазов“-Пловдив се включиха с няколко инициативи, организирани от Ученическия парламент с председател Димитър Спасов.

В часа на класа учениците научиха повече за историята на инициативата.По традиция всяка от паралелките в училището направи своетото послание за толерантност, разбирателство, приятелство и хармония в човешките взаимоотношения. То беше изписано върху розова хартиена фланелка. Председателите на класовете закачиха посланията на своите съученици на таблото до библиотека.

И тази година на 26.02.2020г. ученици и учители от гимназията се обявиха против всякакви актове на насилие и тормоз, против предразсъдъците и облякоха розови фланелки в подкрепа на инициативата. С това „розово” настроение ЕГ „Иван Вазов“-Пловдив категорично заяви своята позиция против насилието и тормоза в училището.

Специална комисия от представители на Ученическия парламент избра победителите в конкурса “Най-розов клас”. Тази година грамоти за активно участие в инициативата ще получат VIIIa,  VIIIг и IXа класове. За “най-розови” учители бяха обявени Даниела Зафирова, Мария Ангелова, Стоянка Рангелова и Нели Коева.

Може да харесате още

Осмокласници от ЕГ „Иван Вазов“ – на посещение в къща музей „Христо Г. Данов“- Пловдив
В ЕГ „Иван Вазов“ стартира „Маратон на четенето 2024“
Запознаване с френския бокс