На 20.06.2019г. на специална церемония в препълнената до краен предел от ученици, родители и гости зала „България“ на Международен панаир Пловдив, директорът на ЕГ „Иван Вазов“ Вихра Ерамян връчи дипломите за завършено средно образование на зрелостниците от гимназията.

Средният успех на випуска от 239 зрелостници е 5.35. Повече от половината – 125, завършват с отличен успех, което е 52.3% от всички дванадесетокласници в гимназията.

На ДЗИ гимназията се нареди на второ място в областната класация с успех 5.27. 39 са учениците с DSD диплома, 30 са защитили международен сертификат Пушкин, 8 са с италианска езикова диплома. 72 имат международни сертификати по английски, испански, френски и италиански език.

На церемонията по дипломирането на Випуск 2019 трима зрелостници от ЕГ „Иван Вазов” бяха удостоени с почетния плакет на училището. Успехът от дипломите на Ангел Тетимов, Веселина Димитрова и Никол Чалъкова е 5.99. Веселина и Ангел са сред 15-те абитуриенти в страната, постигнали максималните 100 точки на матурата по математика. В добавка към плакета тримата получиха луксозно издание на романа „Нежна е нощта” на Франсис Скот Фицджералд.

« 1 на 2 »

Може да харесате още

Световният ден на поезията в Езикова гимназия “Иван Вазов” – град Пловдив
ЕГ „Иван Вазов“ бе домакин на Националния кръг на олимпиадата по италиански език
ЕГ „Иван Вазов“ дарява средствата от Благотворителния коледен базар