И тази година по традиция в края на учебната година осмокласниците от двете немски паралелки 8з и 8и клас представиха своя театър на немски език. 

Учениците от 8з и 8и клас на 17 септември 2018 година за първи път прекрачиха прага на  ЕГ „Иван Вазов“ и се присъединиха към голямото многоезиково семейство от 45 паралелки, изучаващи испански, италиански, английски, френски и немски езици.

За една година усилена езикова подготовка учениците на г-жа Р. Добрева, В. Илчева, Зафирова и Павлова потвърдиха очакванията на всички, че са достойни последователи на немските паралелки в гимназията. Г-жа Ерамян – директор на ЕГ “Иван Вазов” изказа пред катедрата по немски език своите адмирации за сериозната подготовка на младите възпитаници – „от грабващия артистичен талант и галещия ухото завиден немски акцент на 8и с постановката „Бременските музиканти“ до неизчрпаемия репертоар от песни, скечове и лично творчество на 8з клас, поднесен с изящен немски език. Децата сериозно се вписаха в девиза на училището  „Традиции с бъдеще“…“

Залата се изпълни  многократно от възторжените аплодисменти на родители и гости.

Ръководст

« 1 на 3 »

вото на ЕГ „Иван Вазов“ и учителският колектив поздравяват учениците от 8з и 8и клас за постигнатото през учебната 2018-2019 година и очакват още много покорени върхове от тях в изграждането им като личности и нашето ПО-ДОБРО УТРЕ! 

 

Може да харесате още

Учениците от 8.В клас взеха участие в благотворителния базар „Първа пролет в приюта“
Световният ден на поезията в Езикова гимназия “Иван Вазов” – град Пловдив
Четенето на френски език – предизвикателство