Училищната библиотека получи поредното дарение от фондация „Мариана Димитрова“, чиято основна цел е да осъществява програми в областта на образованието и науката за подпомагане на учениците и учителите от гимназията за иновативно усвояване на учебния материал.

             И този път дарените книги са нови издания. В колекцията са включени творби на българската литературна класика, фентъзи, историческа, художествена и учебно-помощна литература: Христo Ботев „Избрани творби“, Милкана Бошнакова „Непознатият Яворов. Новооткрити стихове и документи“, Петя Александрова „Аз съм българка“, Йордан Велчев „Балканският човек“, Дж. К. Роулинг „Хари Потър и Философският камък“, Дж. К. Роулинг „ Хари Потър и Огненият бокал“…

            За да бъдат максимално полезни на гимназистите и за да се обогати фондът на библиотеката с книжни издания, заглавията бяха подбрани със съдействието на библиотекаря.

            Дарените книги ще бъдат поставени в 24 – часов карантинен период, преди да бъдат обработени и предоставени на потребителите на училищната библиотека.

            Благодарим на председателя на Фондация „Мариана Димитрова“ – г-н Душко Гичев за направеното дарение!

 

Г. Кривчева

Може да харесате още

В ЕГ „Иван Вазов“ стартира „Маратон на четенето 2024“
Запознаване с френския бокс
Клубът на супергероите и техните съученици от 8.В клас участваха в благотворителния базар „Първа пролет в приюта“