Четирима зрелостници бяха удостоени с почетния знак на ЕГ „Иван Вазов“ с на церемонията по дипломиране на Випуск 2022, която се състоя в Конгресния център на панаира на 17.06.2022 г.

Първи дипломите си получиха Петя Данчева, Маргарита Кринкова, Георги Георгиев и Надежда Стефанова, които не само завършват с успех  6.00, но и са лауреати на национални олимпиади. Петя и Георги са лауреати на финалния кръг по италиански, Надежда – по френски, а Деница спечели DAAD стипендия за изключителни постижения по немски език, която й дава възможност за обучение в избран от нея университет в Германия.

По време на церемонията по връчването на дипломите за средно образование директорът на училището Вихра Ерамян сподели с присъстващите гости успехите на зрелостниците. Тя спомена имената на представители на випуска изявили се в областта на спорта, изкуството, с високи образователни постижения и др.

Такава е рецептата за успех – талант, усилие и постоянство. Гордея се с постиженията Ви и съм сигурна, че и за Вашите учители бе чест, удоволствие, отговорност и интелектуално предизвикателство да работят с Вас. Нека дипломата, която получавате днес, Ви напомня, че всяко начинание е съпроводено с усилия. Откривайте доброто у другите и се смейте по-често“, отправи пожелание директорът на гимназията Вихра Ерамян.

Облечени в тоги, 235 зрелостници получиха свидетелствата си за зрелост, като средният им успех е 5.48. Общо 145 завършват с диплома над 5.50, а 28 са пълните отличници. Средният успех от двата задължителни зрелостни изпита е Много добър 5.03. Общо 11  са оценките 6.00 от ДЗИ – две по български език и литература, пет по италиански език, две по английски език и  една по френски език, която е единствената в Пловдивска област, отчете Вихра Ерамян.

Випуск 2022 постигна среден успех от матурата по български език и литература  Много добър 5.18. Високи са постиженията им и на ДЗИ по чужд език – по испански – Много добър 4.84, италиански – Много добър 4.93, английски – Много добър 5.49, френски език – Много добър 4.59, немски – Много добър 5.18 и руски – Много добър 5.15.

37  дванадесетокласници са преминали през тежкото изпитание и вече притежават немска езикова диплома DSD. 19 са получили международен сертификат за владеене на руски на държавен университет „Пушкин“. 10 ученици са се преборили за италианска диплома, като двама ученика са с пълни шестици.  8 възпитаници на училището са с международен сертификат за владеене на италиански език CELI. 7 ученици притежават международен сертификат по испански език DELE, а  13 имат международен сертификат за владеене на френски DELF. 76 зрелостници са успели да получат сертификати за владеене на английски САЕ; TOEFL; IELTS.

« 1 на 2 »

Може да харесате още

Световният ден на поезията в Езикова гимназия “Иван Вазов” – град Пловдив
ЕГ „Иван Вазов“ бе домакин на Националния кръг на олимпиадата по италиански език
ЕГ „Иван Вазов“ дарява средствата от Благотворителния коледен базар